Kako da povećaš usne

Eko Taxi Vranje

Tehinka povećanja usana može biti trajna ili privremena.Iako brojne studije nisu pokazale da su trajni fileri dovoljno ispitani i bezbedni.

Hijaluronski fileri spadaju u privremenu tehniku povećanja usana .

Tretman traje desetak minuta, sa anestezijom ili anestetik kremom. Rezultat je vidljiv odmah, najolji je dan- dva od tretmana. Trajanje efekta je 6 do 12 meseci. Osećaj u usnama se ne menja, nisu bolne, prilikom ljubljenja se ne oseća nikakva promena u odnosu na pre.

Loša stvar sa hijaluronom jeste to što ne traje dugo, a košta puno. Brzina apsorbovanja hijalurona nije ista kod svih.

Trajni fileri stvaraju trajne reziltate ali i trajne probleme (ako do njih dođe).

Oni nisu kompaktni. Ne postoji mogućnost vađenja trajnih filera, to su gelovi sintetičkog porekla koji se stapaju sa tkivom vasih usana.

Kod nas se koriste: metakril, aquamid, biopolmer i naravno silikon.

Iako ovi fileri daju trajniji efekat od privremenih, oni se tokom godina menjaju, zajedno sa tkivom usana, što može dovesti do stvaranja čvorića ili kuglica. Često je ptrebna hiruška intervencija radi rešenja ali je nekada moguće rešiti kuglice i čvoriće ubrizgavanjem kortikosteroida.

Ove tretmane ne rade kozmetičarke, to je medicinski tretman. Uvek uzimajte u obzir da je svaki organizam drugačiji. Svaki filer ima svoj serijski broj i doktor će to upisati u vaš karton.

Počnite uvek sa malim filerima. Mogućnost dopune postoji, ali vađenja ne.

Iako je estetska razlika trajnih i privremenih filera zanemarljiva ukoliko je rađena profesionalno i bez preterivanja, razlika u ceni nije.

Kubik hijaluronskog filera bi vas koštao minimum 250 evra, dok kubik biopolimera ili metakrila košta oko 70 evra.  • Ostavi komentar