Kad nema ko ni da vas sahraniU mrtavačnici Zdravstvenog centra u Vranju već nekoliko nedelja leže dvoje pokojnika za koje se ne zna ko je nadležan da ih sahrani Reč je o jednom muškarcu i starijoj ženi koja je preminula u svojoj kući.

Žena je, kako portal Vrnjske nezvanično saznaje, živela je 30 godina bez lične karta, potpuno sama.

Pripadnici PU Vranje, po ovlašćenju dežurnog tužioca VJT Vranje, obavili su uviđaj i izvršen je spoljašnji pregled pokojnice od strane mrtvozornika Zdravstvenog centra u Vranju.

Mrtvozornik je prilikom pregleda konstaovao ukočenost leša, na osnovu kojeg je dao usmeno mišljenje, da je smrt nastupila dva do tri dana ranije u odnosu na dan pronalaska preminule, da na telu pokojnice nema nikakvih vidnih povreda, koje bi ukazivale na nasilnu smrt.

I da je smrt najverovatnije nastupila usled trovanja ugljen-monoksidom pri paljenju vatre na sredini sobe i prisustvom otvorenog plamena – rekla je za portal Vranjske viši javni tužilac Danijela Trajković.

Vest da je dvoje pokojnika već duže vreme u mrtvačnici potvrdio je i direktor Zdravstvenog centra u Vranju, dr Dragan Veličković.

Dodao je da nije samo pokojnica u mrtvačnici, već i jedan čovek.

Brinemo o živima, ali i o pokojnima.

Sve što je do naše službe, radimo.

Ko će sahraniti ovo dvoje pokojnika ne zavisi od nas – kazao je Veličković.

S.C  • Ostavi komentar