Kad načelnik kadrira



Slaviša Bulatović, predsednik GrO SNS u Vranju i narodni poslanik, još kao načelnik Pčinjskog okruga u maju 2015. godine umešao se u izbor direktora OŠ „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji. Prema dokumentaciji koju poseduju InfoVranjske, on je to učinio da onemogući izbor od kandidata Bratislava Hristića.



Hristić je prilikom izbora dobio većinsku podršku kolektiva i Školskog odobra, ali nije izabran pre svega zahvaljajući Bulatovićevom zameštateljstvu.

Bulatović je uputio dopis tadašnjem ministu prosvete Srđanu Verbiću u kome traži da Hristić ne dobije ministrovu saglasnost. Čim je saznao da je Hristić dobio podršku dve trećine kolega na nastavničkom veću i školskog odbora -, navodi sagovornik InfoVranjskih

Po ovom izvoru, Bulatović u dopisu iznosi niz paušalnih i netačnih tvrdnji na račun Hristića kako bi onemogućio njegov izbor za direktora banjske škole.

Svi navodi Bulatovića su na staklenim nogama, jer da je Hristić učinio protivzakonite stvari, pa naprednjaci bi ga odmah uhapsili. Ovako tadašnji načelnik Pčinjskog okruga navodi propuste u organizaciji rada u banjskoj školi s akcentom na raspodelu časova, u čemu nema ničeg kriminalnog niti kompromitujućeg, imajući u vidu ingerencije direktora škola -, objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Na kraju, izvor InfoVranjskih ističe da je dopis Slaviše Bulatovića ministru prosvete bio pokušaj čistog revanšizma prema Hristiću, koji se zamerio Slavišinom ocu Velimiru, nastavniku istorije u banjskoj školi!

– Kao direktor, Hristić je odbio da potpiše poresku prijavu za zgradu koju je Velimir Bulatović otkupio od banjske škole, što mu ovaj nikada nije ni zaboravio ni oprostio -.

S. Kostić



  • Ostavi komentar