KAD GONZI PRITISNE: TREĆA pravnica u PREDŠKOLSKOJU Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ u Vranju od petka radi nova pravnica, Maja Jovanović.Njeno zaposlenje ni na jedan način ne može biti po zakonu, ali sila za zakon ne pita, jer je Jovanovićeva, kako se moglo saznati, još jedan direktni izliv nepotizma još uvek aktuelnog gradonačlenika Vranja Slobodana Milenkovića.

Naime, Jovanovićeva za privremeno bila zaposlena u Domu učenika u Vranju, ali se tamo izgleda dešavaju nove, nepredviđene stvari, pa je rešila da nađe sigurnije zaposlenje, i posle niza peripetija našla se u Predškolskoj.Ovde su očigledno proradile veze koje gradonačelnik Milenković, koji je više puta i na razne načine pritiskao Predškolsku da zaposli Jovanovićevu, sa bezbedonosnnim strukturama, jer je Majin suprug Miroljub Miksa Jovanović pripadnik bezbedonosnih službi.

Iako je SNS već zaposlio Jovanovićevu, ona je ipak iz nekih razloga i dalje povlašćena, pa je mogla da bira gde će raditi, i tako izabrala Predškolsku.

Muka je što tamo već rade dve pravnice, i što sistematizacija podrazumeva dve, a ne tri pravnice.

Očekuje se da jedna od one dve stalno zaposlene ode u penziju, pa je ovo očigledno manevar da se na vreme zauzme radno mesto koje će nekada, možda, i ostati upražnjeno.

Zato je gradonačelnik Milenković, priča se, više puta zvao telefonom Predškolsku i po svaku cenu tražio da se Jovanovićeva tamo zaposli, što mu je na kraju i udovoljeno.

Opet, u samoj Predškolskoj čitavu stvar ne posmtraju na ovakav način.

– Mi nemamo ljude za penziju, niti neko na nas vrši pritiske. Pravnica je angažovana na privremenim poslovima, zbog povećanja obima posla – kaže direktorka Predškolske Vesna Terzić.

Još samo kad bi bilo jasno kakve to pravne poslove ima u povećanom obimu Predškolska

Jovanovićeva je radila u Domu učenika, ali ni tmao nema mira, jer se priča da će direktorka Maja Ristić uskoro biti smenjena, pre svega jer nije želela da ispuni partijsku direktivu i pređe za direktorku u „Vuk“ školu, nego je ostala u Domu, gde je za mesto direktora planirana druga osoba.

Sve u svemu, još jedan primer kako prepošteni gradonačelnik shvata položaj na kome se nalazi, i kako ga zloupotrebljava.

O ovome bi nešto mogla da kaže i SNS, ako je partija ozbiljnih i časnih ljudi.

Ako nije, ništa.

SSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar