Jumko: Isplata socijalnog programa za 300 radnika do kraja nedelje

Eko Taxi Vranje

U četvrtak i petak biće isplata socijalnog programa za 300 radnika u vrednosti od 200 miliona dinara – rekao je na konferenciji za medije Branislav Trajković, v.d. generalnog direktora kompanije „Jumko“.
On je dodao da je firma poslovala pozitivno u 2016. godini i nastavila trend rasta od 2015. U tekućoj godini je „Jumko“ sa 1550 radnika vratio poslove koje je izgubio – za nemačku i češku vojsku.
Sa Ministarstvom odbrane smo potpisali ugovor u vrednosti od 315 miliona dinara. Za izvoz sa nemačkom firmom za prvi kvartal 2017. dogovorena je proizvodnja tkanine od milion metara. Sa Ministarstvom policije potpisaćemo ugovor do  kraja sledeće nedelje ili početkom naredne godine – rekao je Trajković.
Za sledeću godinu dogovoreno je povećanje izvoza za englesko tržište za 15 posto, a prilikom posete ambasadora Konga i poseta Ministarstva odbrane i Ministarstva policije.
– Zahvaljujem se Vladi RS, premijeru, Ministarstvu privrede i državnom sekretaru Draganu Stevanoviću, sindikatu „Jumko spas“, gradonačelniku Vranja i poslaniku Bulatoviću

  • Ostavi komentar