JUMKO: 900 pametnih i HILJADE BUDALA

Eko Taxi Vranje

Kako rade vranjski naprednjaci, kako mešetare ljudskim sudbinama i državnim novcem, sasvim dobro pokazuje i slučaj iz 2017. godine u „Jumku“.Naime, prema svedočenjima upućenih, tada je u «Jumku» 900 radnika uzelo otpremnine iz socijalnog programa, da bi ti isti ljudi ponovo bili, za samo nekoliko dana, ponovo zapošljeni u „Jumku“ i to preko Biznis inkubator centra (BIC).

– Čitavoj ovoj priči je kumovao Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora vranjske fabrike tekstila – rekla je na konferenciji za novinare Ivana Stošić, koordinatorka organizacije «Koalicija za transparentnost juga Srbije» i nekadašnji menadžer BIC-a, u odgovoru na provokativno i unapred pripremljeno pitanje o Stošićevoj aktivnosti u BIC-u.

Po njenim rečima, «to se dogodilo 2017. godine, kada je za menadžera imenovan Nemanja Gligorijević, još uvek aktuelni menadžer umirovljenog BIC-a»!

– Njega je tada doveo na to mesto bez konkursa Branislav Popović, ali taj mladić nije kumovao ovoj obmani sa 900 novoupošljenih radnika, koji su samo par dana pre toga podigli novac iz socijalnog programa – naglašava Stošićeva.

Ivana Stošić potencira «da je danas, više godina kasnije, konsternirana zbog tog «koraka» Branislava Popovića»!

– Ispalo je, na žalost, da je 900 pametnih, a svi ostali budale, jer su ostali da rade u «Jumku» bez para iz socijalnog programa – zaključuje Stošićeva.

S. Kostić  • Ostavi komentar