JUG DjORDjEVIĆ: Oduvek sam znao da ću se baviti pozorištem

Eko Taxi Vranje

Ove godine diplomirao pozorišnu režiju sa predstavom „Kaskader“: Jug Djorđević

Jug Djorđević, reditelj iz Vranja, ima dvadeset tri godine, u punoj je snazi i za sobom ima nekoliko asistencija sa priznatim srpskim rediteljima.Ove godine je diplomirao pozorišnu režiju sa predstavom „Kaskader“ po tekstu Strahinje Madžarevića.

– Diplomska predstava je zapravo bio diplomski projekat nas nekoliko studenata završne godine.

Naime, to je diplomski rad dramaturgije Strahinje Mađarevića, diplomski rad produkcije Jelene Mihajlović i moj diplomski.

Ceo projekat je funcionisao na principu slobodnog tumačenja teme, odnosno okosnice koja nas o ovom periodu života okupira, a to je šta sa svojim životom nakon diplome.  Okupio sam divan glumački ansambl koji su činili uglavnom studenti završne godine,  i tako je nastala generacijska predstava „Kaskader“ – kazao je Djorđević za portal Vranjske.

Jug je dodao da je oduvek znao da će se baviti pozorištem, ali iza zavese, kao reditelj.

Ta nevidljiva palica prirasla mu je k srcu.

Napustio je Vranje kao srednjoškolac, boravio u Americi, Rumuniji i danas živi u Beogradu. Gradi život i naravno karijeru. 

U Vranju je nedavno, tokom „Borinih pozorišnih dana“ organizovano javno čitanje teksta „Ilustovana enciklopedija nestajanja“, Strahinje Knježevića, u Jugovoj režiji

– Ne znam ko će i gde raditi Kneževićev komad.

Ali mislim da je “Ilustrovana enciklopedija nestajanja“ duhovita savremena farsa koja lako može da nađe mesto na bilo kom repertoaru pozorišta iz Beograda ili u unutrašnjosti – rekao je Djorđević u izjavi za naš portal.

S. Cvetković  • Ostavi komentar