Jovanović: Spremite se da 13. ZAVRŠIMO POSAO!

Eko Taxi Vranje

Deseti protest građana „1 od 5 miliona – Vranje bez straha“ održan je u petak, 29. marta na gradskom šetalištu.Demonstrantima su se ove nedelje obratili diplomirani pravnik Miroslav Vasin i Nikola Jovanović, odbornik skupštine grada Beograda.

Građanima se prvo obratio Miroslav Vasin koji je napomenuo da je Srbija svuda u istom problemu.

– Problem nam čine oni koji pokušavaju da nas prevare, oni koji nas ubeđuju da verujemo njihovim rečima a ne našim očima – rekao je Vasin.

Građane Vranja podsetio je na krucijalne probleme u Srbiji kao što su nezaposlenost i niske zarade.

Građane Vranja pozvao je na veliki protest koji je planiran za 13. aprila u Beogradu.

– Neka 13. april bude dan rađanja slobode, rađanja istine. Neka bude dan rađanja nove i normalne Srbije. A onda ćemo svi mi koji smo učestvovali u protestima jednog dana biti ponosni na to što smo bili časni i pošteni onda kada je to bilo najteže – dodao je Vasin.

Svoje obraćanje Vranjancima Nikola Jovanović počeo je temom ulaganja u jug Srbije.

– Dok Vranjanci nemaju gradski stadion, dok nemaju centralno grejanje, dok nemaju popločane ulice i dok plaćaju najskuplju vodu u Srbiji ne treba nam treći stadion koji ova vlast planira da izgradi u Beogradu. Mi želimo da se i u Vranju lepo živi – rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima Aleksandar Vučić je bio drzak time što je svoju turneju nazvao „Budućnost Srbije“ jer on nema pravo da govori o budućnosti zbog toga što je sedam godina koliko je na vlasti ubijao nadu narodu i sejao razdor i mržnju.

– Svako ko misli da jedan konobar iz Surdulice, Dragan Stevanović Boske, ne može da odlučuje o sudbini “Jumka” i drugih nekadašnjih giganata neka dođe 13. aprila u Beograd – dodao je Jovanović.

U razgovoru za Info Vranjske Jovanović se osvrnuo i na nekadašnju industriju Vranja po kojoj je, uz kulturu i privredu, Vranje bilo poznato.

Dodao je da jug Srbije ima velike potencijale ali da se oni ne mogu ispoljiti dokle god Srbijom vlada SNS.

Protest koji je zakazan u Beogradu Jovnović je definisao kao kulminaciju dosadašnjih šetnji, a glavni zahtev tog protesta biće vraćanje građanima mogućnost da biraju najbolje, na fer i pošten način.  • Ostavi komentar