JOVANOVIĆ: Cenzurisani smo, otkazano izvođenje „Vođe“ u Rakovici

Eko Taxi Vranje

Objašnjeno mu je da, zbog aktuelne situacije u zemlji, nije pogodan trenutak da se predstava igra u Beogradu: Bojan Jovanović (Foto: Vranjske)

Predstava „Vođa“,  koja je trebalo da bude odigrana u četvrtak 10. novembra na sceni Centra za kulturu Rakovica, otkazana je dan pred izvođenje, uz zvanično obrazloženje da je problem „tehničke prirode“.Takva informacija je objavljena na sajtu Centra za kulturu u Rakovici.

– Smatram da smo cenzurisani, jer mi je direktorka Nataša Nikolić rekla da ne možemo da izvedemo predstavu, u smislu da nije pogodan trenutak da se ona igra, a kao razlog je navela trenutnu situaciju u zemlji – izjavio je za portal Vranjske reditelj „Vođe“ Bojan Jovanović.

On je dodao da je još prošlog meseca poslao Centru u Rakovici snimak predstave i objasnio da ona nije pamflet, kao i gde je sve izvođena i koje je nagrade osvojila.

– U sredu uveče me je nazvao telefonom organizator iz Centra za kulturu i saopštio da je predstava otkazana – naveo je Jovanović u izjavi za portal Vranjske.

U četvrtak ujutro portal Vranjske pokušao je da kontaktira direktorku Nikolić, ali je sekretarica kazala da direktorka nije tu i uputila novinara na Nebojšu Stojanovića, urednika pozorišnog programa.

– Odluke o tome ko će nastupati na sceni Centra za kulturu u Rakovici ne donosim ja, već direktorka Nataša Nikolić.

Više od ovoga ne mogu da vam kažem – odgovorio je Stojanović.

Mobilni telefon direktorke Nikolić je u vreme objavljivanja ove vesti i dalje isključen.

S. Cvetković  • Ostavi komentar