Jeremić: “Millennium team” jedan od najvećih asova KORUPCIJE,

Vuk Jeremić, predsednik opozicione Narodne stranke, na konferenciji za novinare ispred Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji, upozorio je da iza navodnih vlasnika, beogradske firme “Millennium team”, Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, stoji vrh države Srbije.Na primeru privatizacije specijalne bolnice u Vranjskoj Banji očigledno je, da je u pitanju pljačka građana Srbije, jer su iz firme „Millennium team“ kupili ispod cene Stacionar, hotel Železničar, i zemljište sa neizgrađenim hotelom za nešto više od milion evra, a dobili su bespovratno od države desetostruko veći novac – , istakao je Jeremić.

Predsednik NS je najavio formiranje specijalnog tužilaštva za visoku korupciju.Ovo Tužilaštvo će istraživati ne samo privatizaciju Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji, već i nelegalne izgradnje MHE na našim rekama, privatizaciju PKB-a, prodaju poljoprivrednog zemljišta, postupak gasifikacije i druge kriminalne poslove organizovane u sprezi političkog vrha i njima bliskih preduzeća – obećao je Jeremić.

Vuk Jeremić je pozvao građane Srbije, da nedozvole naprednjačku privatizaciju instituta za vode „Jaroslav Černi„, jer bi time bili ugroženi svi vodni resursi naše države.

Miroslav Aleksić, potpredsenik NS upozorio je da aktuelna vlast na principu, ne javno-privatnog, već državno-privatnog partnerstva rasprodaje Srbiju.

Ovde u Vranjskoj Banji su posle dva neuspešna javna tendera omogućili “Millennium team” da ispod cene kupe nekoliko objekata u Vranjskoj Banji, a država im je još dala 10 miliona evra, novac građana Srbije, što predstavlja kriminal i prevaru poreskih obveznika u državi – poručio je Aleksić.

Đorđe Ristić, predsnik GrO NS u Vranju otvarajući konferanciju za novinare podsetio je da je Gradski odbor NS prvi reagovao na pljačku građana od strane aktuelne državne vlasti.

U saopštenju GrO NS, upozorili smo da se državni novac, sliva u džepove vlasnika privatnih preduzeća bliskih vlastima, a što se najbolje vidi u privatizaciji Stacionara u Vranjskoj Banji gde je „Millennium tema“ na uloženih milion evra, od države dobio 10 miliona evra – rekao je Ristić.

Vuk Jeremić i funkcioneri i članovi Narodne Stranke prilikom obilaska turustičkog dela Vranjske Banje, zaključili su da ovo mesto ima veliki turistički potencijal, koji nije ni približno iskorišćen.

Boravak funkcionera NS u Vranjskoj Banji ispratio je veliki broj Banjčana, a na konferenciji za novinare, bili je zapaženo prisustvo zaposlenih u Specijalnoj bolnici.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar