Jelena Nikolić: Parafinski tretman za suvu i stariju kožu

Eko Taxi Vranje

Preporuka za izuzetno niske temperature je parafinski tretman ruku i nogu koji pozitvno utiče na poboljšanje krvotoka, limfotoka i lokalnog metaboličkog tkiva, što pozitivno utiče na elastičnost kože – rekla je za portal Vranjske Jelena Nikolić, kozmetičar-estetičar.Ona je objasnila da parafinski vosak, aplikovan na kožu, zadržava toplotu i vlagu, pri čemu se otvaraju pore preko kojih se vrši bolje prodiranje materije u dublje slojeve kože.

– Za parafinsko pakovanje ruku, najbolje su se pokazale frotirske rukavice koje se navlače preko plastične folije. 

Milica Stefanović, kozmetičarka: Geliranje noktiju za negovan izgled ruku

Za dezinfekciju pre tretmana potrebno je imati odgovarajuće antiseptičko sredstvo, a za hidriranje, hranljive kreme i losione – rekla je sagovornica portala Vranjske.

Ona je objasnila da se pre same aplikacije voska, koža ruku prebriše antiseptičkim sredstvom i osuši papirnim ubrusom.

Na kožu se nanosi tanak sloj hranljive kreme i ruke se potapaju u parafinski vosak.

Marija Ilić, kozmetičarka: Tečnost i vitamin za zdravu kožu na minusu

To se ponavlja nekoliko puta da bi se stvorio deblji sloj voska.

Ruke se nakon toga zamotaju u plastičnu foliju, navuku se rukavice i vosak se ostavi da deluje 10-15 minuta, nakon čega se skida u jednom komadu – kazala je Nikolićeva.

Nakon parafinskog tretmana, naglasila je, koža ruku je topla i vlažna, sa poboljšanom teksturom i izgledom, pa se preporučuje ručna masaža koja je naročito blagotvorna za suvu, dehidriranu i stariju kožu.  • Ostavi komentar