Janković zadovoljan stepenom zaštite prava građana u Vranju

Eko Taxi Vranje

U četvrtak u 19 časova na tribini sa građanima Vranja: sa današnjeg sastanka u GU (Foto: Grad Vranje)

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je u četvrtak da je zadovoljan stepenom ostvarenja i zaštite osnovnih prava građana u tom gradu i ponudio posredovanje u situacijama gde građani dolaze u kontakt sa državnim instutucijama, navodi se u izveštaju pres službe Grada Vranja objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu.On je u Vranju, iza zatvorenih vrata, razgovarao sa zamenikom gradonačelnika Igorom Andonovim i načelnikom Gradske uprave Dušanom Aritonovićem, a posle tog sastanka kazao da su se pritužbe građana u prethodnom periodu uglavnom odnosile „na zaštitu u oblastima radnog prava, legalizacije i zdravstva“.

Dodao je da se Vranje, po njihovom broju, ne izdvaja od drugih gradova u Srbiji, navodi se u izveštaju.

Andonov je govorio o aktivnostima lokalne samouprave u unapređenju zdravstvene zaštite, ističući neophodnost unapređenja rada opštinskih i gradskih zaštitnika građana.

Načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović istakao je da je namera rukovodstva da se u potpunosti promeni način postupanja sa građanima i njihovim problemima, a krajnji cilj je dobra uprava i novi kvalitet u postupku zaštite ljudskih prava.

On je posebno istakao problem „uzbunjivača“, odnosno primenu Zakona o zaštiti uzbunjivača, koja je, kako je rekao, u praksi posebno upitna.

Janković je podržao proaktivni pristup Gradske uprave, napominjući da je Vranje redak primer dobre prakse u rešavanju problema građana.

Sastanku je prisustvovala i viši javni tužilac Danijela Trajković, koja je govorila o radu tužilaštva u Vranju i radu područnih tužilaštava u ostalim jedinicama lokalne samouprave Pčinjskog okruga, zaključuje se u izveštaju pres službe grada.

Nakon razgovora sa predstavnicima udruženja građana, Saša Janković će se susresti sa predstavnicima NVO sektora u Vranju i govoriti na tribini pod nazivom „Prava građana u Srbiji – na papiru i u stvarnosti“, koja počinje u 19 sati, u velikoj sali Skupštine grada Vranja.

Vranjske  • Ostavi komentar