Janjić: Prioritet je rast poljoprivredne proizvodnje

Eko Taxi Vranje

Novi gradski većnik za poljoprivredu, agroekomnomiju i razvoj sela Aleksandar Janjić izjavio je za portal Vranjske da stanje u poljoprivredi na području Vranja nije na zadovoljavajućem nivou, ali da će se truditi da ova oblast dobije veći budžet kako bi se ostvarili ambiciozni planovi.– Zalagaću se u budućem periodu za značajno veći budžet za poljoprivredu kako bismo mogli da sprovedemo sve ono što će dovesti do bržeg rasta poljoprivredne proizvodnje. Prioritet će biti povećanje prinosa i kvaliteta poljoprivrednih proizvoda, uvođenje novih tehnologija, edukacija poljoprivrednh proizvođača. Cilj nam je smanjimo cene koštanja proizvodnje, da se tržišno pozicioniramo i sa našim proizvodima budemo kurentni na tržištu – rekao je Janjić za Vranjske.

U dugoročne planove svrstava ukrupnjavanje poseda, rešavanje sistema za navodnjavanje, kao i elektrifikaciju obradivog poljoprivrednog zemljišta.

– Udruživanje poljoprivredika u udruženja ili zadruge kao i stvaranje pogodnog ambijenta za investitore u prerađivačkoj industriji biće bitan deo našeg plana za razvoj poljoprivrede i sela – najavio je član Gradskog veća.

On kaže da je njegova prethodnica Zorica Popović iskazala punu kooperativnost i kolegijalnost prilikom primopredaje dužnosti.

– Uvidom u stanje realizovanih projekata i programa, kao i u tekuće, nedovršene aktivnosti, mogu reći da je Popovićka svoj posao radila korektno. Realizovala  je dosta toga u ne baš lakim uslovima – zaključio je Janjić.

D. Dimić

   • Ostavi komentar