JANjIĆ: Dva potencijalna investitora za ulaganje u poljoprivredu

Eko Taxi Vranje

Gradski većnik za poljoprivredu Aleksandar Janjić izjavio je da su na adresu Gradske uprave Grada Vranja stigla pisma o namerama dve firme zainteresovane za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju vranjskog krajaGrad je intenzivno tražio zakupca za 1.200 hektara državne zemlje i to su prvi rezultati koji će nadam se imati pozitivan rasplet.

Ako uspemo da to realizujemo do kraja, imaćemo istorijski presedan, ne sećam se sličnih primera iz bliže prošlosti – rekao je Janjić za portal Vranjskih.

Imam velike planove

On je, sumirajući rezultate svog resora u 2016. godini dodao da se mnogo vremena potrošilo na promociju vranjskog kraja i lokalnih poljoprivrednih resursa ostatku Srbije.

Janjić je podsetio da i dalje sa velikim entuzijazmom obilazi poljoprivredne proizvođače u vranjskim selima, i to dva puta nedeljno, sa namerom sagledavanja svih problema i intenziviranja proizvodnje, uz mere koje bi na sebe preuzela gradska uprava.

U direktnom razgovoru sa proizvođačima tražimo najbolja rešenja za njih i za interese grada.

Imali smo edukacije i sajamske aktivnosti, a posebno sam ponosan na revitalizaciju sistema protivgradne zaštite, kao i na projekat obnove i razvoj meteoroloških stanica – rekao je Janjić.  • Ostavi komentar