Izbegnut raspad vladajuće koalicije zbog „Slučaja Ignjatović“

Eko Taxi Vranje

Odbornička grupa okupljena oko zamenika gradonačelnika Igora Andonova (do isključenja iz stranke SDS) napustila bi vladajuću lokalnu koaliciju da je došlo do smene direktora „Novog doma“ Slobodana Ignjatovića, koji je na tu poziciju došao ka kadar SDS.Ignjatović ostaje direktor Novog doma

– Da je Skupština Grada na sednici 20. decembra izglasala smenu direktora ovog javnog preduzeća, koje je po koalicionom sporazumu sa SNS pripalo SDS-u, sva tri odbornika naše stranke prešla bi odmah u opoziciju, jer se postignuti sporazum ne može menjati na takav način – objasnio je Andonov.

Zamenik gradonačelnika Vranja je u emisiji „Egzit“, na lokalnoj RTV Ritam dodao da razume da je u Skupštini Grada „dosadno bez prave koalicije“, ali da ne razume da je „najveći deo vladajuće većine glasao protiv sebe“.

Najpre je mandatsko-imunitetska komisija donela odluku da smeni Ignjatovića, a umesto njega imenuje Gorana Petrovića.

Zatim su ti isti ljudi morali da glasaju da se u dnevni red zasedanja gradskog parlamenta ne uvrsti predlog te iste komisije, još jednom kažem, vrlo zanimljivo i naravno čudno, ali sve je to politika – rekao je Igor Andonov.

 

   • Ostavi komentar