Ivan Stanković, član Gradskog veća za finansije, u izjavi za Vranjske, potvrdio je da je „gradska kasa u minusu od 430 miliona dinara“.

Eko Taxi Vranje

„Budžetu Grada za tekuću godinu nedostaje tačno 430 miliona dinara kako bi se podmirile dospele obaveze, ali ta suma ne obuhvata finansijske posledice izgubljenih sudskih sporova, kredite koji dospevaju u narednoj godini i reprogramirane dugove. Ovaj minus možemo nadoknaditi jedino uz pomoć Vlade Srbije, a u vidu nenamenskog transfera o čemu će se tek razgovarati sa nadležnim Ministarstvom finansija“, rekao je Stanković.Nenamenski transfer od 430 miliona dinara neostvariva želja aktuelne gradske vlasti, kaže bivši zamenik gradonačelnika Vranja Dragoljub Stevanović.

„Gradska vlast priželjkuje nenamenski transfer u iznosu od 430 miliona dinara, što je po meni njena pusta i neostvariva želja u aktuelnom trenutku kada premijer Vučić „grmi“ na pojedine naprednjačke gradove i opštine zbog rasipničkog trošenja novca poreskih obveznika i nerealne projekcije budžeta za tekuću i narednu godinu“, naglašava Stevanović.

Zamenik gradonačelnika Vranja u prethodnoj vlasti objašnjava „da je najvažnija funkcija nenamenskog transfera održavanje likvidnosti budžeta lokalnih samouprava i postizanje ravnoteže između prihodne i rashodne strane budžeta i da se izuzetno odobravaju veliki iznosi od strane Ministarstva finansija, zbog čega je skeptičan da će Beograd tako lako namaknuti u budžet Vranja iznos od 430 miliona dinara“.  • Ostavi komentar