ISTORIJSKA BRUKA U VRANJU: Skupština skoro jednoglasno prodala školsko dvorište poslanikovoj porodici!

Eko Taxi Vranje

Skupština Grada Vranja, na sednici u četvrtak 10. juna, donela je jednu od najsramnijih odluka u svojoj istoriji, odobrila je prodaju školskog dvorišta u Vranjskoj Banji Velimiru Bulatoviću, ocu poslanika i predsednika Gradskog odbora SNS Slaviše Bulatovića.Skoro svi odbornici vladajuće koalicije na čelu sa SNS, Srpske desnice, SPS i Jedinstvene Srbije, glasanjem za otuđenje školskog dvorišta u Vranjskoj Banji u korist poslanikove porodice ušli su u istoriju bezčašća lokalnog parlamenta u Vranju.

Odbornici podizači ruku u gradskom parlamentu su ovom odlukom oskrnavili istoriju osnovne škole u Vranjskoj Banji, narugavši se i Nataliji Domanović, nekadašnjoj učiteljici, supruzi znamenitog književnika Radoja Domanovića, kao i svim prethodnim i potonjim prosvetnim radnicima koji su svojim radom ostavili neizbrisiv trag u prošlosti banjske škole.

Nikola Popović, Koviljka Stanković, Sotir Sotirović, Božidar Džikić, Stanimir Đorđević, Draginja Minić, Vaska Marković, Mirjana Kostić, Mirjana Stajić, Božidar Natić, Milenija Bogdanović, Božidar Stamenković, Gradimir Jovanović, da ne nabrajamo dalje, nastavnici i učitelji za primer, oni koji su umrli okreću se od muke u grobovima zbog uzurpacije školskog dvorišta, a oni malobrojni živi ne mogu da veruju u tako sraman i strašan čin.

Čast ljudsku, pre svega, i odborničku, spasao je mladi Stefan Stanković, odbornik SPS, koji je odolevši svim pritiscima iz Beograda i Vranja hrabro odbio da glasa za odluku o prodaji školskog dvorišta Bulatovićima i time ušao u istoriju časnih i karakternih političara iz Vranja.

S. Kostić  • Ostavi komentar