Inspekcija rada ispituje sporno zapošljavanje u ZC

Eko Taxi Vranje

Proceduru prijema sedamnaestoro novih radnika, koji su dobili posao na određeno vreme u Zdravstvenom centru (ZC) Vranje, preispitaće narednih dana inspektori Republičke inspekcije rada za Pčinjski okrug, potvrdio je portalu Vranjske načelnik Miletije Stojanović.Primili smo zahtev za postupanje u vezi sa navodno spornim prijemom grupe zdravstvenih radnika.

Nemamo trenutno nikakve činjenice, inspektor će naredne sedmice izaći na teren u ZC da prikupi informacije, pa ćemo više o tom slučaju moći da kažemo tek za desetak dana – kaže Stojanović.

I SNS zapošljava lekare po stranačkom ključu

V.d. direktora ZC Vranje Dragan Veličković primio je najnoviju grupu radniku bez raspisivanja javnog oglasa, smatrajući da tako nešto nije potrebno kada se ljudstvo prima na određeno vreme „na zamenu“.

Zdravstvene ustanove u Srbiji, u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom koji propisuje Ministarstvo zdravlja, imaju obavezu da objave javni oglas i za takav prijem radnika, što se može videti u oglasnom prostoru na sajtu ministarstva.

Oglas se, po tom dokumentu, mora objaviti na internet stranicama Nacionalne službe za zapošljavanje i Ministarstva zdravlja.

VELIČKOVIĆ: Ne primam ljude zbog stranke, već zbog potreba posla  • Ostavi komentar