INICIJATIVA: Ko to finansira BOLESNU MEGALOMANIJU jednog čoveka?

Eko Taxi Vranje

Građanska inicijativa “1 od 5 miliona – Vranje” uputila je uputila dopis javnim preduzećima i ustanovama u Vranju, sa molbom da im se dostavi tačan broj radnika koji je na današnji dan odsustvovao sa posla i po kom osnovu.– Mi kao građani imamo pravo, na osnovu zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, da znamo da li su službenici koji se plaćaju iz budžeta, našim parama, u radno vreme na svojim radnim mestima, ili su (neopravdano) odsutni, kako bi prisustvovali političkom egzibicionizmu jednog čoveka i njegove privatne organizacije – kaže se u saopštenju inicijative.

Inicijativa je saaopštila da je tražila i odgovor sa kojih računa i iz kojih izvora je plaćeno 40 autobusa i preko 2.000 sendviča, flašica vode i sokova, što prema procenama, iznosi blizu 5.000.000,00 dinara.

– Od kompanija “Jumko” i “Simpo” tražićemo i procenu štete nastale odsustvovanjem velikog broja radnika i zaustavljanjem proizvodnih mašina na čitav jedan dan, što na pojedinim mašinama može izazvati ogromnu štetu i gubitke. Ukoliko ne dobijemo odgovore na ova pitanja, razmotrićemo naše dalje akcije i pozvati na građansku neposlušnost sve one koji ne pristaju da se njihovim novcem finansira bolesna megalomanija jednog diktatora, čija vladavina je odavno poprimila konture ozbiljnog fašističkog režima – kaže se u saopštenju inicijative.

Inicijativa je dopis sa navedenim zahtevima poslala Gradskoj upravi”, “Vodovodu”, “Komradu”, TOV-u, “Novom Domu”, “Parking servisu”, “Urbanizmu”, “Narodnom univerzitetu”, Biblioteci, Arhivu, Hali, “Jumku”, “Simpu”, RFZO-u, PIO, “Telekomu” i Zdravstvenom centru.

Saopštenje za javnost potpisali su Građanska inicijativa “1 do 5 miliona – Vranje”, kao i potpisnici “Sporazuma sa narodom”, DS, NS, PSG, SDS i Dveri.  • Ostavi komentar