INFO VRANJSKE: Od koga se i zašto plaši većnik NEŠI?

Eko Taxi Vranje

Kancerogenost lokalnih vlasti u Vranju, oličenih u SNS-u, dostigla je ovog ponedeljka vrhunac.Posle protesta FK Dinamo ispred Skupštine grada, na konferenciju za medije većnika za sport Nenada Đorđevića Nešija nisu pozvane i Info Vranjske.

Tako je Đorđević, smišljenom akcijom, odstranio javnost sa skupa na kome je govorio baš u ime te javnosti, ako to nije bila neka privatna donjovranjska žurka.

Kako je ta žurka ipak malo verovatna (nije datum neke velike srpske nesreće pa da ga slave, ako obično), da se ipak zna – svi koji su bili tamo, svi do jednog, kada se udruže, možda imaju toliko čitaoca kao Info Vranjske same.

Ali, možda.

Đorđević je pomešao prioritete, pa osmislio da su oni mediji koje on sa SNS kamarilom redovno plaća, dakle plaćenički mediji, ustvari jedini mediji, a da oni koji nisu na budžetu i neće ih ni biti, ustvari ne postoje.

Ko je, kada, na kojim izborima i kojom voljom dao Đorđeviću pravo da se tako ponaša?

Ko je, kada i na koji način dozvolio Đorđeviću, dao mu zakonsko, moralno ili bilo koje drugo pravo da na ovaj način unosi podele u gradsku javnost?

Na kraju, čega se većnik Đorđević plaši, pa se krije od Info Vranjskih?

Nema razloga za strah – većih neprijatelja od sebe samih ova vlast niti je imala, niti ima, niti će bilo kada imati.

Zakonska je obaveza i ove vlasti, ma šta Donjovranci, kao zaseban politički entitet, o tome mislili, da svoj rad učini javnim.

Info Vranjske samo zato i postoje – ne da državne pare prelivaju u sopstvene džepove, da mućkaju sa kirijama i prenosima skupštine, da spašavaju šta se spasti može kad pukne bruka, nego da ponašanje lokalnih vlasti učine javnim.

To što Đorđević, Đorđevići i ostali smatraju da se sve može sakriti tako što se nekom uredniku tutne neka parica u džep, to dosta govori o njihovom mentalnom sklopu.

Đorđević i sručna sluba, koja mudro ćuti u ovakvim situacijama, i svi ostali ćutači u vlasti neće moći tako zauvek, naravno.

Info Vranjske povodom ovog i ovakvih slučajeva traže reakciju i obudsmana, i Pravobranilaštva, i Gradskog veća, a tražiće reakciju i Nikole Selakovića i njihovog vrhovnog šefa, Vučića, baš onog koji se kune u građane i transparentnost.

Nije lepo, gospodo, da se kunete u transparentnost, a da se krijete iza sve kraćih suknji lokalnih plaćeničkih medijskih mogula.

Možda vam je i lepo, ali, neće dugo, u to možete ozbiljno da verujete.

Saša Stojković, gl. i odg. urednik Info Vranjskih  • Ostavi komentar