ILIĆ: Javni poslovi nisu zaverenička delatnost

Eko Taxi Vranje

Prepiska na relaciji nekadašnjeg i sadašnjeg direktora Gimmnazije u Vranju, Dragana Ilića i Suzane Mišić Stanković nastavlja se i dalje.Na odgovor direkorke odgovorio je raniji direktor. Pismo prenosimo u celini.

Prihvatam opasku Suzane Mišić Stanković da svako od nas vidi ono što nosi u sebi; ja sam deo svog bića koje štiti Gimnaziju od nje, video i predao sudu javnosti!

Za razliku od njenog pisanija koje se tek može nazvati „odgovorom“!

Esencijalno, mi se ne bavimo istom temom, te utoliko i taj „odgovor“ u ovom slučaju smatram praznim, uz osećanje obaveze, sledstveno, da se objasni šta to Upraviteljica Gimnazije ne vidi!

U opštem smislu, ja se nisam bavio Gimnazijom već njenim gafovima i lažnim kompetencijama u upravljanju školom.

Odbijam s indignacijom zamenu teze kojom mi se spočitava ruženje Gimnazije, samo sam razložno raspravljao o ružnoćama koje prate jedan konkurs za matematiku kulminira zloupotrebom!

Budimo jasni: neka se ne oseti Gimnazija napadnutom zbog Suzane, Suzana je predmet analize zbog Gimnazije!

Svaka čast deci i nastavničkom veću, zauvek.

I konkretno, još ponešto o ispraznosti nekih, kao, na prvi pogled, bitnih stavova iz tog odgovora: kada sam govorio o truleži, to se nije odnosilo na školu već na prepoznavanje ranih simptoma zloupotrebe konkursa.

Nisam rekao “ majstori trgovine u obrazovanju“ već „majstori trgovine uticajem“ ali nemam ništa protiv da (si) akteri izaberu ime po nahođenju uprkos tome što Suzana Mišić, kako kaže, „ne prihvata termin“.

Inače, ne prihvatam da se nisam bavio „istraživanjem i traženjem tačnih i pouzdanih informacija“ – verujem da je obrnuto i da će taj moj posao biti nastavljen istragama posebne vrste.

Ne delim mišljenje da su ovakve „prepiske nepotrebne široj javnosti“ jer upravljanje javnim poslovima i opštedruštvenim dobrima nije zaverenička delatnost, a da je sve po zakonu, to mi već nikako ne pada na pamet – u tom slučaju ne bi ni bilo ovog teksta!

Pismo je potpisao magistar Dragan ilić  • Ostavi komentar