IGRE MLADIH Vranjskim košarkašima srebro u Splitu

Eko Taxi Vranje

Srebrni u Splitu: mladi vranjski košarkaši

Vranjski košarkaši okitili su se srebrnim odličjem na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu koje je okupilo oko šest stotina učesnika, pobednika državnih finala u Srbiji, Hrvatskoj i BiH.Oni su u petak 26. avgusta, u najlepšem delu Splita, na završnoj ceremoniji najmasovnije sportske manifestacije za decu i omladinu Balkana dobili ovo odličje nakon što su bili najuspešniji u tzv. „uličnom basketu“.

Ekipa iz Vranja takmičila se pod imenom „Olovni vojnici“, a činili su je Lazar Nikolić, Martin Stevanović, Vukašin Kostić i Nemanja Mikić.

Sa klupe ih je predvodio trener Marjan Stanojković.

U pratnji trenera i koordinatora, najuspešniji mladi sportisti s nestrpljenjem su iščekivali izlazak na binu i svečanu dodelu medalja.

Desetominutni vatromet u kojem su uživali svi posetioci rive bio je uvertira pred ceremoniju paljenja olimpijske baklje i dodelu odličja.

Idejni tvorac Igara Zdravko Marić pozdravio je sjajne sportiste, predstavnike brojnih institucija i kompanija koje su i ove godine podržale igre i rekao da ga raduje što je SIM već dvadeset godina važan deo odrastanja dece na Balkanu.

U Srbiji se ove godine u kvalifikacijama takmičilo oko 50.000 dece, a Zdravko Marić napominje da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa Savezom za školski sport Srbije i predsednikom SŠSS Željkom Tanaskovićem koji je svojim prisustvom uveličao ceremoniju zatvaranja Igara.

Ove godine deca iz Srbije su na međunarodnom finalu SIM-a osvojila 21 medalju u 10 sportova – devet zlatnih, i po šest srebrnih i bronzanih.

   • Ostavi komentar