Ignjatović i Stoilković: Ne koristimo službena kola

Eko Taxi Vranje

– Veoma retko koristimo službene automobile – kažu uglas Slobodan Ignjatović i Momir Stoilković, čelni ljudi javnih preduzeća Novi dom i Komrad u štampanom izdanju Vranjskih.
Ignjatović napominje da se službenim vozilima koja čine vozni park ovog preduzeća vozio svega dva do tri puta, i to u lokalu, dakle bez preteranih izdataka
.
– Troškovi goriva na godišnjem nivou iznose 176.602 dinara, za tekuće održavanje potroši se 13.707, dok troškovi registracije vozila staju 14.669 dinara – pojašnjava Ignjatović.
Od putničkih vozila ova firma poseduje po jednu „opel astru“ i „zastavu pikap“, koja se uglavnom upotrebljavaju za prenos alata i, prema rečima direktora, ne koriste se za dalje intervencije.
I Stoilković navodi da retko koristi službena vozila za svoje potrebe.
– Za mesečnu potrošnju goriva izdvaja se za čitav vozni park 1,5 miliona dinara (za deset tona nafte), a za održavanje se na godišnjem nivou na konto ulja, maziva i rezervnih delova izdvoji oko 6 miliona. Imamo „škodu oktaviju“ i „ladu nivu“ koja je terensko vozilo. Međutim, ne koristim ova vozila u privatne svrhe. Ostali zaposleni u „Komradu“ ih koriste službeno, ali samo po putnom nalogu.

  • Ostavi komentar