I privatni izvršitelj digao ruke od „Zavarivača“

Eko Taxi Vranje

Predsednik Skupštine Privrednog društva „Zavarivač inženjering“ Zoran Dodić, u izjavi za portal Vranjskih, upozorio je „da poslovodstvo „Zavarivača“ A. D. ne dozvoljava da predstavnici nove firme, „Zavarivač inženjering“, koja je registrovana u APR-u početkom ove godine, uđu u svoj posed na adresi „Zavarivača“ uprkos pravosnažnom sudskom rešenju i pravu novog preduzeća na deo stare firme u vrednosti od 22 miliona dinara (prostorije, mašine i prevozna sredstva).Otpuštanje ili socijalni program

– Dva puta je privatni izvršitelj Stanko Filipović pokušao izvršenje, ali bez uspeha, a u trećem pokušaju odustao je od izvršenja, pa poslovodstvo naše firme ne može da uđe u svoj posed – saopštio je Dodić.

Prvi čovek Skupštine novog privrednog društva nastalog na ruševinama „Zavarivača“ A. D. rekao je „da se čak i Policijska uprava Vranje oglušila o zahtev „Zavarivač inženjeringa“ da preuzme svoje putničko vozilo marke „tojota“, ali da im to nije smetalo da kaznu za saobraćajni prekršaj koji je načinilo NN lice vozeći taj automobil, ipak, naplati novoj firmi“.

– Zato što vozilom upravlja NN lice, verovatno „neko“ iz poslovodstva „Zavarivača“ A. D. mi smo skinuli tablice sa vozila, ali je opet „neko“ NN lice postavilo tablice sa istim brojem od kartona i dalje vozi taj auto – navodi Zoran Dodić.

Podsećamo, početkom ove godine, tridesetak radnika „Zavarivača“ A. D. na osnovu svojih potraživanja od firme konvertovalo je ta potraživanja u vlasnički udeo nad delom preduzeća i u APR-u registrovala novu firmu, „Zavarivač inženjering“ sa kapitalom od 22 miliona dinara, ali do danas nije uspela da uđe u svoje preduzeće i organizuje rad.  • Ostavi komentar