I pored sudske presude ne može da dođe do ćerke

Eko Taxi Vranje

 S. Dj. iz Vranja već gotovo dve godine ne može da vidi svoju sedmogodišnju ćerku i pored presude Osnovnog suda, koju je potvrdio i Apelacioni, po kojoj joj se dodeljuje „samostalno vršenje roditeljskog prava“.

Prema njenim rečima, zajedničku ćerku je 16. maja 2015. oteo njen nevenčani suprug S.M. koji trenutno služi dvomesečnu zatvorsku kaznu, a dete čuvaju njegovi roditelji.

Prema dokumentaciji u koju su Vranjske imale uvid, Osnovni sud u Vranju je 17. marta 2015. dodelio S. Dj. starateljstvo nad ćerkom, a ovu odluku je 21. maja iste godine potvrdio i Apelacioni sud u Nišu.

– Izvršenje sudskog rešenja pokušano je prvi put 3. februara ove godine, sa izvršnim sudijom i troje policajaca. Međutim, oni nisu želelki da puste dete. Sudija je zatim 6. februara naložio da ga dovedu u Centar za socijalni rad, kako bi sa njim provela sama neko vreme. Tada sam ćerku videla prvi put posle skoro dve godine – priča S.Dj.

Ona dodaje da joj je sudija rekao da izvršenje nije moguće ako se dete pri susretu sa majkom makar jednom zaplače:

– Ćerka, koju sam videla posle dve godine, rekla mi je da me ne voli, tako da je ona i dalje kod roditelja svog oca. Ovo i ne čudi jer joj pričaju svašta o meni.

Snežanin nevenčani suprug trenutno je na odsluženju dvomesečne zatvorske kazne jer nije platio novčanu kaznu zbog neizvršavanja presude Osnovnog suda.

U presudi o zatvorskoj kazni, u koju smo imali uvid, piše da je otac za sve ovo vreme „opstruirao dete protiv majke i da majka ni na koji način ne utiče negativno na dete“.

N.L.  • Ostavi komentar