I advokat Ilić u sukobu interesa

Eko Taxi Vranje

Stojan Ilić, advokat iz Vranja i član Saveta za pravna pitanja SNS, našao se u sukobu interesa u sudskom sporu nastavnice Sandre Dimitrijević protiv OŠ «Predrag Devedžić» u Vranjskoj Banji.– Ilić je u pomenutom sporu zastupnik banjske škole, a predsednica Veća je sudija Marija Janićijević. Ne bi to bilo sporno da Ilić nije i Janićijevićkin advokat. Tako se Sandra Dimitrijević, vodeći radni spor protiv banjske škole našla u sendviču poklopljenih interesa škole, njenog advokata Ilića i sudije Janićijević – upozorava sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «nije slučajno Osnovni sud u Vranju kao prvostepeni doneo presudu u korist banjske škole, uprkos činjenici da je slučaj Sandre Dimitrijević kristalno jasan i čist».

– Dimitrijevićka je primljena kao nastavnica razredne nastave u banjskoj školi legalno, na upražnjeno radno mesto umesto penzionisanog učitelja. Direktorka, naprednjakinja Vesna Anđelković je otpustila ne proglasivši je tehnološkim viškom, pa je bilo očekivano da ova učiteljica brzo dobije spor u svoju korist, ali umešala se politika i sukobljeni interesi – zaključuje sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić  • Ostavi komentar