HIV dobitnik tradicionalne nagrade Privredne komore Srbije,

VRANjE, 12. decembra 2016. – Kolektiv Hemijske industrije Vranje (HIV) jedan je od ovogodišnjih dobitnika tradicionalne nagrade Privredne komore Srbije (PKS).Na svečanosti u PKS, nagradu je primio Rade Novković, generalni direktor ovog preduzeća koje već 20 godina posluje u sastavu italijanske kompanije „Kenda Farben“.

Nagrada privredne komore Srbije dodeljuje se najuspešnijim preduzećima, kompanijama i pojedincima u godini koja je na izmaku.

Direktor Novković kaže da se zaposleni u HIV, mogu da ponose rezultatima koje su ostvarili u ovoj godini.

– Skoro je neverovatan podatak da ćemo mi ovu godinu završiti sa proizvodnjom većom za blizu 15 odsto od one 2015. godini, a blizu 40 odsto te proizvodnje otišlo je u izvoz – kaže Novković.

On kaže da su 65 zaposlenih u preduzeću, ove godine primali prosečno po 37.000 dinara.

Da podsetimo, HIV proizvodi sve vrste đonova i donjih delova obuće od svih materijala, najkvalitetnija lepila za obućarsku i automobilsku industriju, a od pre dve godine i kartonsku ambalažu.

Na odlične poslovne rezultate posebno utiče saradnja sa kompanijom GEOX, kojoj HIV svakoga dana isporučuje 10 do 15 tona lepila.

-Radimo intenzivno da osvojimo kvalitet i odgovorimo na sve druge zahteve u proizvodnji đonova za ovu kompaniju. Kada to ostvarimo, biće to renesansa za Hemijsku industriju – kaže direktor Novković.

R. Irić

   • Ostavi komentar