HAOS U VIŠOJ: TRI zapošljavanja bez konkursa!

Eko Taxi Vranje

U nekadašnjoj Višoj školi u Vranju, sadašnjoj visokoškolskoj jedinici Akademije vaspitačko-tehničkih strukovnih studija u Nišu, troje «istaknutih» pojedinaca zapošljeno je bez konkursa, dobivši rešenja gotovo preko noći, saznaju InfoVranjske.– Bez konkursa je dobila posao dr Ljiljana Đorđević, razrešena direktorka ove škole, a na insistiranje Milene Popović, njene majke koja je radila u školi, pa je to jedan vid klasičnog nepotizma – navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, to je bio samo nastavak nepotizma koji je otvorio raniji direktor Više škole Predrag Trajković Džolja.

– On je oposlio zapošljavanje bez konkursa svoje ćerke Svetlane Trajković koja je dogurala, ni kriva ni dužna, do položaja direktorke, ali je razrešena zbog nevalidnog doktorata – ističe sagovornik InfoVranjskih.

Izvor potencira da Džolja nije imao kud, pa je napravio ustupak na polju novog zapošljavanja bez konkursa.

– Pod pritiskom Milana Stanojevića, nekadašnjeg profesora, Trajković je morao da primi Stanojevićevog sina Damjana i to bez potrebnih kvalifikacija, doktorskog zvanja, pa Damjan, «specijalista», sada predaje šest predmeta, što je nonsens u oblasti visokog obrazovanja – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Prema izvoru InfoVranjskih, troje zaposlenih bez konkursa u ovoj vranjskoh školi «zaslužni» su na svoj način zbog gubljenja pravnog statusa ove škole.

– Svojim (ne)činjenjem Đorđevićeva, Trajkovićeva i Stanojević doprineli su da Viša škola izgubi pravni status, a kako sada rade, doprineće i njenom gašenju, živi bili, pa videli – zlosluti sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić  • Ostavi komentar