Grupa 484 i gimnazijalci kroje NEVIDLJIVU MAPU VRANJA

Eko Taxi Vranje

Grupa 484 poziva na javni događaj, obrazovno-turističku turu «Nevidljive mape Vranja» i predstavu DAH Teatra «Nevidljivi grad Vranje» u četvrtak 5. marta i petak 6. marta.Performans kreće u četvrtak u 13,30 sati ispred Gimnazije «Bora Stanković», a dramski deo, vođenje kroz grad osmislili su vranjski srednjoškolci iz Gimnazije i Ekonomske škole, uz podršku Grupe 484.

Turistička tura počinje na platou ispred Gimnazije, nastavlja se kod zgrade Amerikanskog doma, zatim vodi na mesto bivšeg bazena i «Haremluka», a u okviru programa biće predstavljena publikacija «Nevidljive mape Vranja», specifičan turistički vodič kroz Vranje iz srednjoškolske perspektive.

U petak 6. marta DAH Teatar izvešće predstavu «Nevidljivi grad» tokom vožnje gradskim autobusom na relaciji Gornja čaršija – Ćukovac; radi se o predstavi o interkulturnom nasleđu Vranja i istraživanju života ličnosti koje su obogatile kulturni i društveni život zajednice, Franjo Kopša, Stana Avramović Karaminga, legende o Belom mostu i česmi Đerenki.

Važno je napomenuti da vranjski srednjoškolci istražuju i ono što je «skriveno» od zvanične istorije Vranja i vranjskog kraja.

NIV  • Ostavi komentar