Greg Goldston na P(h)antomfestu u Vranju

Eko Taxi Vranje

Greg Goldston, jedan od najznačajnijih američkih pantomimičara današnjice, nastupiće prvi put u Srbiji 25. juna sa svojom predstavom „Glasnije od reči“ na petom jubilarnom Međunarodnom festivalu pantomime – P(h)antomfest u Vranju.U ovoj predstavi, hipnotišućoj i urnebesnoj u isto vreme, Greg Goldston predstavlja kolaž pantomimskih radova koji ujedno zabavljaju i inspirišu publiku svih uzrasta. Sa svojim stilom pantomime koji kombinuje gracioznost baleta sa tajmingom stend-ap komičara, njegovo izvođenje je sve osim nemog. Njegova publika se kreće u rasponu od gromoglasnog smeha do potpune tišine dok on transformiše scenu u zamišljeni svet sa plutajućim kišobranom, neposlušnim šeširom i čak sa naizgled naivnim studentom koji od Goldstona krade predstavu dok on uči volontere da sami izvode pantomimu…

– Njujork Tajms je za Grega Goldstona napisao da predstavlja „vatreni prikaz fizičke virtuoznosti“, a publika u Vranju i Srbiji imaće jedinstvenu priliku zahvaljujući P(h)antomfestu da se u to i uveri – kaže jedan od organizatora gostovanja Aleksandar Pavlić.

U okviru predstojećeg P(h)antomfesta, koji se održava u Vranju 24. i 25. juna, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, biće premijerno, u sklopu obeležavanja četiri stotine godina od smrti Vilijama Šekspira, izvedena i predstava pantomime „Hamlet“ u režiji Trajčeta Gjorgieva, nastala u produkciji Festivala.

D.Dimić  • Ostavi komentar