GRANICA Šesnaest kilograma marihuane u TNG boci

Eko Taxi Vranje

Carinici su otvorili bocu i iz nje izvadili ukupno davdeset paketa marihuane obmotanih selotejp trakom (Foto: Uprava carina)

Carinici su za vikend, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 16 kilograma marihuane u TNG boci jednog „mercedesa“, saopštila je Uprava carina.Droga je otkrivena kada su carinici za detaljan pregled izdvojili „mercedes“ skopskih registarskih oznaka kojim je upravljao četrdesetogodišnji makedonski državljanin albanske nacionalnosti koji se uputio u Nemačku.

– Ubrzo su carinici odlučili da svoje sumnje provere dodatnim pregledom automobila na mobilnom skeneru Uprave carina.

Tada su, analizom slike, uočene nepravilnosti u boci za gas koja se nalazila u prtljažniku, čime su njihove sumnje potvrđene.

Boca je potom izvađena i na njoj je otkriven specijalno napravljen otvor, a kada je sa njega skinut poklopac, paketi droge su se jasno mogli videti – kaže se u saopštenju Uprave carina.

Carinici su otvorili bocu i iz nje izvadili ukupno davdeset paketa marihuane obmotanih selotejp trakom, čijim je merenjem utvrđeno da se radi o 15.677 grama tog narkotika.

Nakon otkrivanja, marihuana i makedonski državljanin, predati su u dalju nadležnost policiji, kaže se na kraju saopštenja.

Vranjske  • Ostavi komentar