GRADSKO VEĆE Više novca za poljoprivredu

Eko Taxi Vranje

Gradsko veće Grada Vranja jednoglasno je zaključilo da se daleko veća pažnja mora posvetiti ratarskoj, voćarskoj i stočarskoj proizvodnji, u odnosu na prethodni period.U tom smislu budžetom je opredeljeno više sredstava za 2017. godinu, otprilike za četvrtinu u odnosu na budžet iz 2016.

– Veće je usvojilo izmene i dopune Programa poslovanja javnih preduzeća Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja, Skijalište Besna kobila i Uprava Banje sa finansijskim planovima za 2016. godinu – izjavila je na konferenciji za novinare gradska većnica Danijela Milosavljević.

Data je saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova u Turističkoj organizaciji, koja će ubuduće imati 32 zaposlena i tri organizacione jedinice.

Usvojen je i Pravilnik o odobravanju programa kojim se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta, kao i cenovnik novoosnovanog JKP Parking servis.

Za Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za narednu godinu biće izdvojeno 36,1 milion dinara.

Najviše sredstava opredeljeno je za regulisanje problema otpadnih voda, ozelenjavanje javnih površina, nabavku kontejnera, projektno i konkursno finansiranje i sufinasiranje organizacija civilnog društva iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Na današnjoj sednici, formirana je Komisija za izbor najboljih u sportu u 2016. godini.   • Ostavi komentar