GRADSKO VEĆE Urgentno dvadeset miliona za finansiranje sporta

Eko Taxi Vranje

FK Dinamo godinama najveći potrošač budžetskog kolača za sport (Foto: D. Stanić, Vranjske)

Gradsko veće Grada Vranja odobrilo je sredstva za funkcionisanje Sportskog saveza i sportskih klubova u visini od 20 miliona dinara za period od 1. jula do 30 septembra 2016. godine.Time će se finansiranje lokalnih sportskih kolektiva koliko toliko vratiti u normalu jer je takmičenje većine njih u svojim ligama bilo dovedeno u pitanje zbog nedostatka novca.

Trener i predsednik FK Dinamo Dragan Antić izjavio je pre desetak dana da klubu preti gašenje zbog dugovanja od tri miliona dinara koji je navodno napravilo prethodno rukovodstvo.

Sportski klubovi finansiraće se projektno i iz tih para plaćaće trenere i ekonome, saopšteno je protekle sedmice iz gradske vlasti.

Gradski većnik za sport Nenad Djorđević izjavio je krajem jula da je prethodno gradsko rukovodstvo planiralo 57 miliona dinara za finansiranje sportskih organizacija, a  da je samo za šest meseci potrošeno 72 miliona i da dugovanja još pristižu, čime su, kako je kazao, doveli u pitanje finansiranje gradskog sporta.

Novi trener Rukometnog kluba Vranje Miodrag Nikolić ranije je izjavio da je zbog nedostatka novca nastup kluba u Super „B“ ligi bio ozbiljno doveden u pitanje.

Posle četrdeset tri godine prisutnosti na košarkaškoj mapi Srbije i takmičenja u više rangova bivših i sadašnje države, Košarkaški klub „Jug“ Vranje zbog finansijskih poteškoća više ne postoji i formiran je novi klub pod drugim imenom. 

Iz Gradskog veća su ovih dana kazali da će uskoro biti raspisan novi konkurs za period od 1. oktobra do 31. decembra i da će za tu namenu će biti izdvojeno oko 35 miliona dinara.

Vranjske

 

   • Ostavi komentar