GRADSKO VEĆE Pomoć pozorištu i bodibilderima, nova namena za Sahat kulu

Eko Taxi Vranje

Na  svojoj šestoj sednici Gradsko veće Vranja usvojilo je Odluku o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za drugu polovinu 2016. godine.Usvojen je i Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda napuštenih pasa na teritoriji grada Vranja.

Prema rečima članice Gradskog veća za ekologiju Marine Djorđević, koja na čelu komisije, ovo telo će se sastati tokom naredne sedmice kada će i razmatrati oko devedeset pristiglih zahteva za naknadu štete.

Član Gradskog veća Mića Mladenović rekao je da je ne veću usvojen zahtev Turističke organizacije grada Vranja za ustupanje objekta Sat kula u Vranjskoj Banji i da će tamo biti smešten Infocentar TO Vranje.

– Troškovi grejanja kioska, gde je prethodno bio smešten Infocentar, iznosili su 11.000 dinara mesečno, dok će taj iznos u Sat kuli biti oko 750 dinara jer je ona priključena na daljinski sistem grejanja – kazao je Mladenović na konferenciji za medije. 

Gradska većnica za kulturu Zorica Jović rekla je da će Veće raspisati Konkurs za finansiranje potreba članica Sportskog saveza u periodu od 1. jula do 30. septembra.

– Veće je donelo odluku o dodeli 100.000 dinara Pozorištu „Bora Stanković“ za finansiranje odlaska na festival u Trebinje, a obezbeđen je i prevoz za takmičare Ski kluba „Besna Kobila“.

Takođe, Veće je opredelilo iznos od 25.000 dinara Milanu i Sunčici Savić za odlazak na takmičenje u bodibildingu – rekla je Jovićka.

Ona je dodala da je Gradsko veće dalo rok od tri dana Službi za javne nabavke i predsednicima mesnih zajednica da dostave izveštaj o preuzetim radovima i obavezama čija je realizacija u toku na teritoriji koju pokrivaju mesne kancelarije.

Vranjske  • Ostavi komentar