GRADSKO VEĆE Formirana radna grupa za ispitivanje javnih nabavki prethodne vlasti

Eko Taxi Vranje

Na sedmoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković, doneto je Rešenje o  obrazovanju Komisije za procenu štete na poljoprivrednim usevima, zasadima, poljoprivrednom zemljištu i šumama u privatnoj svojini nastale kao posledica elementarnih nepogoda i požara, kao i Rešenje o imenovanju Komisije za dodelu podsticajnih sredstava iz budžeta grada u poljoprivredu.Gradsko veće je donelo odluku da se formira radna grupa za ispitivanje zakonitosti sporovedenih javnih nabavki i utvrđenih nepravilnosti.

Nju čine Stojanče Bogdanović, Ivan Stanković, Marjan Stanković i Bora Janjić.

Između ostalog, naloženo je Savetima mesnih zajednica na teritoriji grada Vranja da, bez saglasnosti Gradskog veća i gradonačelnika, sami ili preko svojih Režijskih odbora, ne preduzimaju  aktivnosti s ciljem zaključivanja ugovora i prihvatanja novih finasijskih obaveza, kao i da u roku od sedam dana dostave izveštaje o tome ko im je dao nalog za izvršenje radova. 

Na sednici je zaključeno  da se zatraži izveštaji RHMZ-a o trenutnom stanju lansernih rampi na teritoriju grada Vranja i da se održi hitan sastanak na kome bi se razmotrile odgovarajuće mere u cilju njihovog osposobljavanja.

Po rečima članice Gradskog veća Zorice Jović, podržana je inicijativa Zdravstvenog centra Vranje o rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji pojedinih delova ZC i obnovi zastarele medicinske opreme posredstvom Kancelarije za javna ulaganja.

U tom smislu, a imajući u vidu značaj pomenutih radova, Gradsko veće predlaže i apeluje da u što kraćem roku ZC angažuje stručnjake koji će uraditi projektno-tehničku dokumentaciju do nivoa potrebnih dozvola za pomenute radove kako bi celokupna projektna dokumentacija bila prosleđena Kancelariji za javna ulaganja.

Takođe, usvojen je zahtev meštana sela Poljanica i Vranjske Banje koji se odnosi na rad ambulante i zubne ordinacije, svakog  radnog dana i vikendom. 

Usvojen je zahtev stonoteniskog kluba „Top Spin“ za korišćenje sale u zgradi Doma kulture za redovne treninge.

Mesnim zajednicama Donji Neradovac i Ćukovac odobrena su sredstva i iznosu od 125.000 dinara, radi organizovanja noćnog turnira u malom fudbalu.

Vranjske  • Ostavi komentar