Gradski stadion u Vranju čeka veštačku travu

Eko Taxi Vranje

Nenad Djorđević, član Gradskog veća za omladinu i sport, rekao je da Vranje i opština Montana u Bugarskoj grade dva istovetna sportska objekta koji će predstavljati osnov za razvoj mladih sportskih talenata u ovom kraju.– Ovim projektom doći će do rekonstrukcije gradskog stadiona, biće postavljena veštačka trava, kao i rasveta za odigravanje noćnih mečeva i treninga – rekao je Djorđević.

Sve je počelo 18. novembra 2016, kada je potpisan sporazum o prekograničnoj saradnji sa opštinom Montana.

TONČEV: FK Dinamo dobija teren od veštačke trave

Cena ovog projekta je 266.000 evra, Evropska Unija učestvuje sa 85, a Grad Vranje sa 15 odsto.

– Krajnji rok da se projekat realizuje je 18. novembar 2018, a mi se nalazimo u fazi kada će se raspisivati tenderi u okviru javnih nabavki za ovaj projekat – rekao je većnik Djorđević.

U sklopu  prekogranične saradnje između Srbije i Bugarske, predstavnici opštine Montana i Grada Vranja danas su se sreli u Vranju i održali konferenciju za medije.

Učestvujući u diskusiji, Tihomir Antonov, zamenik predsednika opštine Montana, istakao je „da lokalna samouprava u Bugarskoj ne učestvuje sa 15 procenata, pošto je to isključivo obaveza države“.

– Sa ljudima iz Vranja dobro sarađujemo i ubeđen sam da će ovaj velelepni sportski objekat biti gotov kako je i predviđeno planom Evropske Unije, do 2018 – kazao je Antonov.  • Ostavi komentar