GRADSKI ŠTAB: Obezbeđeno 10 tona nafte za čišćenje saobraćajnica

Eko Taxi Vranje

Na sednici Štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao gradonačelnik i komandant štaba Slobodan Milenković, rečeno je da je od Republičkog štaba za vanredne situacije obezbeđeno deset tona nafte, što bi trebalo da podmiri  potrebe na raščišćavanju putnih pravaca na području grada.JP Vodovod angažovalo je dodatnih trinaest mašina na najugroženijim putevima u Poljanici i drugim područjima.

Kritično je na području Vranjske Banje, i to prema selu Slivnica, Starom Glogu i Lipovcu, gde će se intenzivirati čišćenje.

Dostava hrane i lekova stanovnicima sela Studena (foto)

Napajanje električnom energijom je stabilno, ali zbog preopterećanja dolazi do povremenih prekida, tako da je upućen apel da građani budu maksimalno racionalni. Usled niskih temperatura, povećan je broj pucanja vodovodnih cevi.

Otežan je i rad JKP Komrad, čiji radnici uprkos svemu uspevaju da obavljaju redovno iznošenje smeća.

– Postoji dobra koordinacija između Vatrogasno-spasilačke jedinice i Zdravstvenog centra, tako da se bolesna  lica iz brdsko–planinskih centara evakuišu, i po potrebi smeštaju u Prihvatnom centru – kazao je Milenković.

Štab za vanredne situacije uputio je apel vozačima da se propisno parkiraju, kako bi mašine mogle nesmetano da čiste saobraćajnice.

Autobusi ne idu za Barelić i Lepčince

Od poverenika civilne zaštite i sekretara mesnih zajednica zahteva se da budu krajnje kooperativni  i blagovremeno dostavljaju podatke o stanju na terenu.

Takođe, u obavezi su da vode strogu kontrolu korišćenja mehanizacije i  trošenja goriva.  Od 7.30 do 15.30 časova građani probleme mogu prijavljivati na telefon 402-340, a nakon toga do 20 sati na broj 402-300.  • Ostavi komentar