Gradonačelnik priredio prijem za orkestar Stefana Mladenovića

Eko Taxi Vranje

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, predsednik Skupštine Dejan Tričković i članica Gradskog veća za kulturu Zorica Jović priredili su u četvrtak prijem za orkestar Stefana Mladenovića, pobednika „Vlasinskog leta“.Čestitajući na uspehu i direktnom plasmanu na takmičenje u Guči, gradonačelnik Milenković je rekao da ovakve nagade imponuju i mnogo znače lokalnoj zajednici i samom Gradu.

– Truba i Gornja čaršija postali su prepoznatljivi ne samo u Srbiji i regionu, već i u celom svetu – rekao je gradonačelnik i obećao svu neophodnu pomoć orkestru u daljem radu.

– Ne samo što dostojno reprezentujete svoj grad, već na pravi način negujete i baštinite tradiciju ovog kraja – istakao je Milenković.

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković je, u ime odbornika lokalnog parlamenta, čestitao uspeh, napominjući da su Vranjanci s pravom ponosni na trubačke orkestre svog grada.

Članica Gradskog veća Zorica Jović je rekla da je Vranje oduvek bilo „Grad trube“ i tradicije i dodala da je dobro što odgovornost u vođenju orkestra preuzimaju mladi i talentovani naslednici.

Nenad Mladenović,  Stefanov otac i donedavno prvi čovek orekstra, zahvalio se na prijemu dodajući da je prvo mesto osvojeno sasvim zasluženo u oštroj konkurenciji od petnaest orkestara.

Njegov sin Stefan, novi upravnik orkestra, rekao je da je zadovoljan postignutim uspehom i obećao nova priznanja već u Guči narednog meseca.

Vranjske   • Ostavi komentar