Gradonačelnik Milenković primio ruskog episkopa Andreja

Eko Taxi Vranje

Najavljeno otvaranje ruskog odeljenja pri Pedagoškom fakultetu u Vranju (Foto: Grad Vranje)

Rukovodstvo Grada Vranja u ponedeljak je priredilo prijem za episkopa rosošonskog i ostrogoškog Andreja iz Rusije.– Za tri meseca uspeli smo da uspostavimo intenzivnu saradnju sa Ambasadom Rusije u Srbiji i Ruskom pravoslavnom crkvom, koja će u narednom periodu rezultirati sprovođenjem  konkretnih projekata – izjavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković nakon susreta sa episkopom Andrejem.

On je najavio otvaranje ruskog odeljenja pri Pedagoškom fakultetu u Vranju, o čemu je opširnije govorio predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković, istakavši da će uz pomoć Ambasade Rusije u Srbiji i organizacije „Ruski mir“ Vranje dobiti kutak sa knjigama na ruskom jeziku, i prostor za održavanje različitih kulturnih događaja.

– Veoma sam zahvalan što čuvate rusku tradiciju i pomažate da se ona učvršćuje.

Najvažnija je pravoslavna vera naša dva naroda i u savremenom svetu moramo pokazati jedinstvo – rekao je episkop Andrej koji je ujedno obećao i značajnu podršku Vranju. 

Prijemu su prisustvovali episkop vranjski Pahomije i episkop moravički Antonije, vikar patrijarha srpskog i predstavnik SPC u Moskvi.

Vranjske  • Ostavi komentar