Grad Vranje gradi partnerski odnos s lokalnim privrednicima

Eko Taxi Vranje

Dogovoreno rešavanje problema nedostatka kadrova u zavarivačkoj, obućarskoj i drvnoprerađivačkoj industriji (Foto: Grad Vranje)

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i njegovi najbliži saradnici razgovarali su sa lokalnim privrednicima iz Vranja i okoline, i to je drugi sastanak koji je organizovan s ciljem pružanja podrške i uspostavljanja međusobnog partnerskog odnosa.Privrednici su izneli problem nedostatka određenih kadrova i to radnika-zavarivača, obućarskih i tekstilnih radnika, kao i drvno-prerađivačkih tehničara.

Dogovoreno je da Grad Vranje, zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i privrednicima, omogući šestomesečnu obuku za zainteresovane kandidate.

Na narednom sastanku, koji će biti održan za dve sedmice, znaće se tačan podatak o broju deficitarnih kadrova, a Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje biće obuhvaćene i obuke kadrova.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Tehničke i Hemijsko-tehnološke škole, gde će se obavljati obuka.

Osim gradonačelnika, učesnici sastanka bili su i pomoćnik gradonačelnika za privredu Zoran Velinović, gradski većnik za privredu Goran Kostić, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović i načelnik Sekretarijata za inspekcijske poslove Boban Antanasijević.

Vranjske  • Ostavi komentar