Grad ruši deo biskopa «Sloboda»

Eko Taxi Vranje

, ,

Građevinsko preduzeće «Kale» ruši deo bioskopa «Sloboda» u krugu ovog objekta po nalogu Odeljenja za inspekcijske poslove Grada Vranja, Odseka građevinske inspekcije, ali su nepoznati ciljevi gradske vlasti vezani za inače spornu parcelu na kojoj se obavlja rušenje.Rušenje dela objekta biskopa i dalji planovi Grada su obavijeni velom tajne, jer lokalna vlast ne komunicira sa medijma.

Prema saznanjima Info Vranjskih, ni dva najvažnija gradska preduzeća, Urbanizam i „Vodovod“ ni na koji način nisu upoznati sa ovim poslom, jer „niko nije video nikakav zvaničan dokument o eventualnoj rekonstrukciji starog objekta ili izgradnji novog“!?

Jedino se zna da rušenje, koje traje nekoliko dana, redovno nadgledaju Boban Antanasijević, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove, koga smenjuje na toj dužnosti inspektor Dragan Mančić.

U pitanju su planovi vezani za spornu parcelu, upozorava izvor portala.

Kada su iz gradskih struktura pokušali da tu parcelu na kojoj se sada ruši deo objekta dodele vlasniku picerije «ABC», podneto je nekoliko krivičnih prijava protiv ljudi iz gradske vlasti, uz klauzulu da tu ne sme ništa da se dira. Zato iznenađuje i čudi da se odjednom ruši deo objekta, ali bez uvida javnosti u dalje planove vezane za spornu parcelu – ističe sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala sa nestrpljenjem očekuje reakciju Udruženja zanatlija Vranja koje vodi sudski spor sa Gradom oko prava vlasništva nad delom bioskopa «Sloboda».

Ovo udruženje spori adaptaciju dela objekta koja je finansirana sredstvima iz gradskog budžeta, pa čekamo da se oglase, a to što ćute znači samo jedno, da nisu obavešteni o rušenju pod velom tajne – smatra sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić  • Ostavi komentar