Gimnazijalcima četiri medalje na međunarodnoj Bios olimpijadi

Eko Taxi Vranje

Tri zlatne i srebrna medalja u Sankt Peterburgu: vranjski gimnazijalci

Najbolji hemičari i biolozi Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju vratili su se iz Sankt   Peterburga, gde su na međunarodnoj Bios olimpijadi osvojili tri zlatne i srebrnu medalju.Milan Pešić je u jakoj konkurenciji u Rusiji osvojio prvo mesto iz hemije.

Drugu poziciju u rešavanju zadataka i istraživačkih problema u oblasti hemije zauzela je Kristina Jevremović.

Na pobedničkom postolju iz biologije našli su se Anastasija Petković i Jana Stanković.

U saopštenju Gimnazije „Bora Stanković“, koje je potpisala direktorka i profesorka srpskog jezika i književnosti Suzana Mišić-Stanković, navodi se da su učenici velikim rezultatima na takmičenju u Rusiji otvorili novu stranicu uspeha.

–  Ovaj velkiki uspeh učenika pokazuje da su oni potvrdili želju i spremnost da se bave naučnim radom.

Vranjska gimnazija godinama je rasadnik vrsnih đaka, koji na Bios olimpijadi i drugim takmičenjima u zemlji i inostranstvu godinama osvajaju najprestižnije nagrade i priznanja.

Učenici ove škole dali su značajan doprinos razvoju i unapređenju školstva, obrazovanja, privrede, kulture i nauke – napisala je u saopštenju direktorka Mišić Stanković.

Mnogi talentovani učenici najelitnije i najstarije obrazovne ustanove na jugu Srbije članovi su Naučno-istraživačke stanice u Petnici u kojoj sa vršnjacima razmenjuju znanja i iskustva.

Vranjske  • Ostavi komentar