Gimnazija u humanitarnoj akciji za Miljanu, GV odobrilo pola miliona

Eko Taxi Vranje

,

Vranjski gimnazijalci organizovaće humanitarnu sedmicu kako bi prikupili novac i dali svoj doprinos za lečenje Vranjanke Miljane Ristić Stanković, koja je nedavno obolela od akutne mijeloblastne leukemije.„U okviru akcije „Gimnazija za Miljanu“, u ponedeljak počinjemo sa prodajom predmeta domaće radinosti u gimnazijskom holu, a u utorak je otvaranje turnira u malom fudbalu“, kaže za Info Vranjske Suzana Mišić Stanković, direktorka Gimnazije Bora Stanković.

Ona dodaje da je sreda rezervisana za „karaoke veče“, koje će biti održano u svečanoj Sali gimnazije, a u četvrtak u holu Gimnazije biće priređena prodajna izložba crteža gimnazijalaca.

„Biće izloženi radovi učenika sa osvojenim nagradama i priznanjima na likovnim konkursima.

U petak organizujemo „Koncert za Miljanu“.

Hor gimnazije nastupiće u Omladinskom kulturnom centru – OKCE sa početkom u 19 časova“, navodi direktorka.

 Ovo je četvrti put kako Gimnazija organizuje akciju humanitarnog karaktera.

„Odziv ljudi je veliki, jer prepoznaju važnost akcija ovakvog tipa.

Do sada smo uspeli da sakupimo i uplatimo dovoljno sredstava svima kojima je pomoć potrebna“, ističe direktorka.

Vranjanka Miljana Ristić Stanković trenutno je u Nišu, gde je započeta prva faza lečenja agresivnom hemoterapijom.

Nakon saznanja da je Miljani hitno potrebna intevencija u inostranstvu, koja je veoma skupa i zahtevna, Gradsko veće Grada Vranja je na poslednjoj sednici izdvojilo iznos od 500.000 dinara za njeno lečenje.

Apelu gradonačelnika Slobodana Milenkovića za pomoć odazvali su se javna preduzeća Vodovod, Komrad, Novi dom, PU Naše dete, a u akciju se uključuje i Sindikat Gradske uprave, kao i druge sindikalne organizacije javnih ustanova.

Novčanu podršku pružiće i gradonačelnik i načelnik Gradske uprave sa zamenicima, pomoćnici gradonačelnika i članovi Gradskog veća.

Svi koji žele da pomognu, dodatne informacije mogu dobiti na fejsbuk stranici Miljana Ristić Stanković – Donacije za transplantaciju.

J.R.  • Ostavi komentar