GIMNAZIJA: Iliću, svako vidi ono što nosi u sebiPovodom teksta „Nešto je, izgleda, trulo u Gimnaziji vranjskoj“ sa portala Info Vranjske, oglasila se i sama Gimnazija,, preko svoje diirektorke Suzane Mišić Stanković zbog, kako se navodi „pravog i tačnog informisanja javnosti“.Pismo redakciji prenosimo u celini.

– Smatram da ovakav vid prepiske je nepotreban široj javnosti, ali kako je došlo vreme da svako može iznositi činjenice na način koji želi, i kako želi, a da se niko ne bavi istraživanjem i traženjem tačnih i pouzdanih informacija od relevantnih institucija, ponekad se moramo oglasiti kako bi se čula i druga strana, a vreme će pokazati kako je ko radio , služio i donosio odluke.

Ja ne prihvatam,i ne pristajem na termin „majstori trgovine u obrazovanju“ kako ste neke ljude nazvali g. Iliću.

Ova kalendarska godina se polako privodi kraju, i možda je dobro da konačno prihvatite ISTINU, zbog sebe, i radi svih nas koji smo u sistemu obrazovanja.

Vaš sin, Miloš Ilić, radio je u školi na određeno vreme na mestu šefa računovodstva.

Prvo rešenje koje je dobio, dobio ga je od Vas, mr Dragana Ilića, direktora škole gde Ilić Iliću potpisuje rešenje( nepotizam)?

Kako je stupila na snagu Zabrana zapošljavanja 2013. godine i primanje u stalni radni odnos, shodno tome rešavali su se tehnološki viškovi, preuzimanja i ukrupnjavanje norme sa zaposlenima koji su u sistemu.

Po odluci Komisije Vlade Republike Srbije uz prethodno datu saglasnost za raspisivanje Konkursa za profesora matematike od strane Radne podgrupe pri ŠU Leskovac koju je obrazovao ministar prosvete u skladu sa čl.153 , stav 7. ZOSOV-a davanje saglasnosti za profesora matematike raspisan je Konkurs.

Od prijavljenih kandidata po mišljenju Komisije primljen je kandidat koji u potupnosti ispunjava uslove ( zvanje, stručna sprema, i mišljenja stručnih lica za procenu).

Kao odgovorno lice škole potvrđujem da je procedura sprovedena u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

I na Vašu konstataciju g. Iliću da ,,Sve izgledaše zdravo , no ne leži vraže pojaviše se prvi znaci truleži…“ , ne znam otkud ta „trulež“ u školi u kojoj sve miriše na čisto, na rad i uspehe koji postižemo.

Svako se može informisati o radu škole, verujem da su mnogi upoznati sa načinom rada ustanove od roditelja, građana, nadležnih institucija, Ministarstva, ili, možda pojedincima ne ide u prilog da ne mogu biti jači od sistema.

Svako je dužan da radi i doprinosi na najbolji mogući način, da bude odgovoran za rad i postupanje, ako mislite da ste u pravu, imate načina da to i dokažete, i tražite svoje pravo preko institucija,ali ne na ovaj način, ili Vam je možda više stalo do neke narušene slike.

Elem, svako od nas vidi ono što nosi u sebi!

Pismo je potpisala direktorka vranjske Gimnazije Suzana Mišić Stanković.

NIV  • Ostavi komentar