GEOX: Niko nije dobio otkaz zbog žalbi na prekovremeni rad

Eko Taxi Vranje

Nije bilo štrajka u Geox-u, tvrdi Marko Bazilio

Direktor Geoxa Marko Bazilio demantovao je u pisanoj izjavi da je u ponedaljak organizovan štrajk u fabrici te kompanije u Vranju.On tvrdi i da radnica Gabrijela Krstić nije dobila otkaz zbog iskazanog nezadovoljstva, već da joj nije produžen ugovor.

Posle odluke zaposlenih u Geoxu u Vranju da u ponedeljak, posle osmočasovnog radnog vremena zaustave mašine, i pritužbi da bez zakonske osnove stalno rade i po više od devet sati dnevno, šest dana u nedelji, kao i tvrdnje bivše zaposlene Gabrijele Krstić da je kao jedina koja se obratila rukovodstvu da govori o razlozima za nezadovoljstvo radnika, dobila otkaz, a prethodno radila bez ugovora, oglasio se direktor kompanije Geox, Marko Bazilio.

On je za televiziju N1 kazao da radnici Geoxa u Vranju u ponedeljak nisu organizovali štrajk.

Na kraju radnog vremena, radnici nekih odeljenja u fabrici su saopštili da nisu u mogućnosti da svakodnevno rade sat duže.

Ta situacija rešena je vrlo brzo, dogovorom sa zaposlenima i mi smo prihvatili njihov zahtev da dodatne sate rade samo subotom, navodi Bazilio.

– Prekovremeni rad plaćen je u skladu sa srpskim zakonom.

Takođe, želimo da naglasimo da niko nije dobio otkaz u vezi sa događajima koji se tiču prekovremenog rada, već zato što mu ugovor nije produžen, što je odlučeno na osnovu njegovih postignuća na poslu – dodao je Bazilio.

Na pitanje da li je radnica Gabrijela Krsitć radila bez ugovora, iz Geoxa odgovaraju da je ona od 1. novembra 2015. godine bila prijavljena u registar socijalnih osiguranika, da su joj plate i prekovremeni rad redovno isplaćivani, kao i da je radila do isteka ugovora, a ne posle toga.

Takođe ističu da ona nije govorila u ime radnika i da nije bila predstavnik zaposlenih tokom razgovora sa upravom o prekovremenom radu i da to nije razlog iz kojeg joj ugovor nije obnovljen.

U saopštenju direktora Geoxa navodi se i da kompanija zapošljava 1.200 radnika u Vranju i da konstantno ulaže u njihovu obuku.

Vranjske  • Ostavi komentar