GEOKS napušta Vranje 31. jula?!

Eko Taxi Vranje

Fabrika obuće «Geoks» mogla bi, posle više od pet godina, da napusti Vranje, a radnici bi već 31. jula mogli ostati bez posla, saznaju Info Vranjske iz više izvora.

O mogućnosti da Italijanu odu iz Vranja govori se već duže vremena, a ima više indikatora koji potvrđuju tačnost ove informacije.Naime, u prodavnici „Geoksove“ obuće u Vranju već duže vreme traju rasprodaje, pa je ona potpuo ispražnjena, kao pred zatvaranje.

Izvor iz redova radnika «Geoksa» navodi «da je jedan broj radnika upućen na Nacinonalnu službu zapošljavanja i to je dokaz da fabrika priprema odstupnicu i u fazama napušta Vranje».

Po ovom izvoru, «radnici u proizvodnji naslućuju odlazak «Geoksa», ne samo zbog otpuštanja jednog broja zaposlenih, već i u «vazduhu» osećaju da se sprema nešto loše, odlazak iz Vranja».

Uz to, u prethodnih mesec dana fabrika nije radila jer su zaposleni bili na kolektivnom godišnjem odmoru.

Uz to, glavni modelar vranjskog „Geoksa“ od prošle nedelje prebačen je u Maroko, gde će se proizvoditi najvažniji modeli ove firme.

Ipak, prema izvorima iz lokalnog SNS-a, može se dogoditi da imovinu i deo radnika „Geoks“-a preuzme turski „Teklas“, koji uspešno radi u Vladičinom Hanu, ali za ovu informaciju nema daljih potvrda.

„Geoksov“ dolazak u Vranje dogovoren je još 2012. godine, a fabrika je sa radom ovde počela 2016. godine, na Dan grada, 31. januara. Preduzeće je otvorio predsednik Vučić, uz još 15 miliona evra, koliko je Vlada Srbije uložila u čitav posao, ili oko 9.000 evra po radniku.

Maksimalan broj radnika u «Geoksu» bio je 1.137, od kojih će većina sada, već 31. jula, ostati bez posla.

No, ako novinari Info Vranjskih znaju ovu informaciju, nemoguće da je ne zna lokalna i republička vlast.

Pitanje zašto se ništa ne preduzima ovim povodom nije za danas ili sutra, već za izbore.

Da ne ispadne da ima samo otvaranja, evo i reverzibilnog procesa sa kojim, očigledno, niko ne zna šta zapravo da radi.

S. Kostić – SSB  • Ostavi komentar