Fudbal: Borac 1 (1) : Radnik 0 (0)

Eko Taxi Vranje

Vatreni navijači Borca, Marčić: gol za toliko željenu pobedu

Borac  4-2-3-1 

Mišić   7,5

Obradović     7

Kostić    7

Krstić    7

Drašković    7

Marčić   7,5

Bogdanović    7,5

/65.Savić       7

Jovanović       7

/86.Sajčić      –

Tijago     7,5

Anđelković   7

/71. Stanković      –

Mihajlović   7

 

Radnik: 4-2-3-1

 

Čančarević    7

Mladenović   6,5

Vuković 6,5

Milovanović 7

Pavlović        6,5

Stanković      6,5

/68.Zlatanović      7

Merdović       6,5

Djorić     6,5

/71.Mišan     –

Pejčić    6,5

Radović  7

Nikolić 7

 

STADION: Gradski. GLEDALACA: 500. SUDIJA: Lazar Lukić (Beograd) 6,5. POMOĆNICI: Dragan Bogićević (Beograd) 5,5, Miloš Miškeljin (Beograd) 6,5. ŽUTI KARTONI: Marčić, Bogdanović, Krstić, Drašković, Anđelković, Mihajlović, Sajčić (Borac), Pejčić, Merdović, (Radnik).

IGRAČ UTAKMICE: Tijago Galvao (Borac) 7,5.

 

 

Borac je pobedio! Lepši poklon od dugo očekivane trojke, dan uoči svečanog obeležavanja velike proslave, 90 godina postojanja Borca, nije se mogao poželeti. Igrači, stručni štab i navijači dočekali su trenutak da posle rovovske borbe na oranici stadiona kraj Morave, nasmejana lica napuste stadion iako su puleni Mladena Dodića slavlje nastavili u svlačionici.

Izgledalo je da se veliki trud Čačana neće isplatiti do odlaska na odmor, ali je ipak, u 40. minutu Tijago servirao loptu Marčiću koji je snažnim udarcem pogodio mesto gde nije bilo Ognjena Čančarevića. Domaćin je za jedan gol bio uspešniji u prvom poluvremenu, dobro započeli nastavak susreta, a kako je vreme odmicalo, sve su opasniji bili Surduličani. U 52. minutu, posle asistencije Lazara Jovanovića, za delić sekunde je zakasnio Stefan Mihajlović. Velike napore uložili su Čačani kako bi rivala udaljili od gola Saše Mišića, ali kako se bližio kraj, Radnik je sve više stezao obruč. Uspela je odbrana Borca da odoli iako su opasno zapretili, najpre Zlatanović u 73. minutu iz slobodnjaka, a potom i Merdović, 7 minuta kasnije.

Sledila su se srca Čačana u 87. minutu, kada gosti nisu iskoristili veliku šansu za izjednačenje. Stefan Nikolić je bio najviši u skoku, odlično šutirao glavom, a čuvar mreže Mišić čudesnim refleksom uspeo je da ukroti loptu već viđenu u mreži.

Nije Milorad Kosanović imao puno razloga za kritike, uprkos porazu i neuspehu na stadionu kraj Morave.

Izuzetno teška i važna utakmica za oba rivala. Borcu je bilo teže jer izbora nije imao, ali i mi još uvek nismo bezbedni. Slabo smo otvorili utakmicu, domaćin se brže prilagodio uslovima za igru i do vođstva došao u, za nas najtežem trenutku, finišu prvog poluvremena. U nastavku utakmice sve je bilo drugačije, imali smo i dve-tri šanse za izjednačenje, ali ipak je odlučila mnogo veća želja Borca za pobedom.

Mladen Dodić, strateg Borca, zaigrao je Moravac u svlačionici sa igračima.

Uložen je napor za dve, a ne jednu utakmicu. Konačno smo dočekali trenutak da radost podelimo sa navijačima i podarimo pobedu svim građanima dan uoči svečane akademije kluba. Osvojili smo bodove zahvaljujući fanatičnoj želji i borbenosti. Bilo je naravno i problema, posebno u finišu utakmice, ali sve je to posledica velikog pritiska i imperativa pobede.

   • Ostavi komentar