FK Dinamo: Prozivka u znaku besparice

Eko Taxi Vranje

Šef stručnog štaba vranjskog prvoligaša Dinama Dragan Antić recko sa svojim saradnicima izvršio je u sredu 15. januara prozivku fudbalera na stadionu „Jumka“, u okviru početka priprema za nastavak prvenstvene trke u prolećnoj polusezoni na kojoj se odazvalo tridesetak igrača.Već po tradiciji u Vranju i u već viđenom maniru gradske vlasti, pripreme za prolećni deo prvenstva u Prvoj ligi počinjemo bez para, jer iz gradskog budžeta, umesto u januaru, kada nas čekaju zimske pripreme, mi novac dobijamo u aprilu. Tako je to kada sport vode ljudi koji nikada nisu bili na čelu sportskih klubova i ne znaju šta znači voditi klub -, poručio je na konferenciji za novinare Antić, nagovestivši peticiju za smenu čelnika na tronu lokalne samouprave.

Organizovaćemo peticiju za smenu onih koji uništavaju vranjski sport, a sa time oteraće sve mlade da odu iz Vranja. Ako ne možemo da se takmičimo kako treba i da uredno isplaćujemo fudbalere, sledi istupanje iz lige, jer ne želim da dugujemo igračima niti da zadužujemo klub. Ako želimo plasman u Super ligu, moramo da dovedemo bar pet pojačanja i sa svim igračima potpišemo profesionalne ugovore -, kategoričan je Antić.

Strateg Dinama osvrnuo se na odlazak četvorice fudbalera iz Dinama.

Otišli su oni na koje nisam računao, trenutno pregovaramo sa nekoliko dobrih fudbalera, pristigli su i mladi igrači iz naših i drugih omladinskih pogona, pa nismo izgubili šanse da se borimo za plasman u Super ligu, što će zavisiti i od odnosa Grada prema klubu -, istakao je trener Antić.

Šef struke vranjskog prvoligaša razmišlja i o pripremama u toplijim destinacijama.

Na Ohridu je problem što nemamo rivale za kontrolne mečeve, pa je zimi Antalija bolja opcija, u svakom slučaju videćemo, jer sve zavisi od novca -, jasan je Antić.

Dragan Antić je saopštio da je klub dobio 12 miliona dinara iz gradskog budžeta, a to je brojka dovoljna za takmičenje u omladinskoj kategoriji.

Svi klubovi Prve lige imaju veći budžet od Dinama, kod nekih se kreće i do 90 miliona dinara godišnje, dok od 60 miliona za sport u Vranju, većnik za sport za tzv. „specijalne namene“ predvića 20 miliona, umesto da taj novac raspodeli klubovima -, protestuje trener Antić.

Posle prozivke održan je prvi trening fudbalera Dinama koji će od četvrtka 16. januara dva puta dnevno trenirati.  • Ostavi komentar