FINANSIJSKI KOLAPS „DINAMA“ Tim ne putuje u Šabac!

Eko Taxi Vranje

Predsednik i trener Dinama Antić zove gradskog većnika za sport Djorđevića u prisustvu novinara (Foto: D. Stanić, Vranjske)

Predsednik i trener vranjskog FK Dinamo Dragan Antić izjavio je u četvrtak da njegov tim „neće otputovati u Šabac na megdan domaćoj Mačvi“.Razlog je taj što klub nema novac za putovanje do Šapca i natrag, a kamoli za dvodnevni boravak cele ekspedicije u tom gradu.

Po dinamici, stručni štab i igrači trebalo bi da u petak oko 14 časova krenu put Šapca kako bi spremni izašli na megdan Mačvi u subotu u 13.30 časova.

– Do sada sam parama iz svog džepa finansirao sva gostovanja kluba.

Više ne mogu, jer trpim ogroman pritisak u svojoj porodici.

U lokalnoj samoupravi mi je rečeno da je probijen budžet kluba za ovu godinu i da Dinamo više ne može dobiti ni dinara.

Ne mogu to da razumem, jer je klubu odobreno dva miliona dinara mesečno i trebalo je da po tom osnovu do sada dobijemo osam miliona dinara, a dobili smo upola manje – rekao je vidno nervozni Antić.

On je dodao da mu je gradski većnik za sport Nenad Djorđević navodno rekao da je fudbal skup sport, da su za finansiranje Dinama potrebne velike pare i da bi zbog krize u budžetu najbolje bilo da se klub ugasi.

– Ja ne gasim klub, davao sam svoj novac, više ne mogu to da radim, i ljudi iz grada moraju jasno da kažu da im klub više nije potreban.

Neka ga oni ugase.

Celu ovu priču shvatam kao pritisak na mene, jer ne dozvoljavam da opet u klub dođu oni koji su godinama od Dinama lepo živeli.

Prošle godine klub je potrošio 48 miliona dinara, a mi smo do sada potrošili samo četiri.

Obavestiću zajednicu klubova Prve lige da ne putujemo u Šabac iz razloga koje sam naveo – kazao je Antić.

On je pred novinarima zvao gradskog većnika za sport Nenada Djorđevića i protestvovao zbog neuplaćivanja novca Dinamu.

Ukoliko Dinamo ne otputuje u Šabac, meč trinaestog kola sa Mačvom biće registrovan službenim rezultatom od 3:0 za domaćina, o čemu odluku donosi takmičarska komisija Prve lige.

Najverovatnije bi klub mogao biti i novčano kažnjen, uz mogućnost oduzimanja bodova.

D. Stanić  • Ostavi komentar