Evropski Progress a 5.000 evra u opremi nagrađuje medije

Eko Taxi Vranje

Najbolji medijski radovi, objavljeni od 15. decembra 2016 –  1. marta 2017,  na temu “Evropske integracije i uticaj na svakodnevni život stanovništva na jugoistoku i jugozapadu zemlje”, biće nagrađeni opremom u vrednosti od 5.000 evra za ojačanje tehničkih kapaciteta lokalnih i regionalnih medija – saopštio je Evropski PROGRES koji je, u saradnji sa Delegacijom EU, raspisao konkurs.Nagrade će biti dodeljene u osam kategorija: za najbolji televizijski prilog, najbolji radijski i štampani prilog, najbolji prilog objavljen na internetu, najbolji serijal medijskih priloga, najbolji prilog o preuduzetništvu, prilog o projektu koji finansira EU i za najbolji prilog o potencijalnim projektima.

Takođe, kancelarija za Evropske integracije, organizovaće za autore i autorke najboljih medijskih izveštaja radnu posetu državnim institucijama uključenim u proces Evropskih integracija u Beogradu.

Potom će oni boraviti u studijskoj poseti Briselu, gde će se sastati sa zvaničnicima EU, obići institucije EU, kao i kulturne znamenitosti Brisela, i upoznati se sa novinarima koje izveštavaju iz Brisela.

Cilj projekata je poboljšanje kvaliteta života lokalnih zajednica u 34 opštine obuhvaćene programom.

Informativne sesije konkursa biće organizovane u Novom Pazaru, Vranju, Bujanovcu i Nišu.  • Ostavi komentar